Vitamin Takviyesi Alınmalı mı? Antalya- Bodrum

Sağlık İçin Sağlıklı Beslenmek Yeterli mi? Antalya- Bodrum

İÇİNDEKİLER
  • Vitamin Takviyesi Almalı Mıyım? Antalya - Bodrum
  • Genel Sağlık Durumunu Korumak İçin Neler Yapılabilir?
  • Vitamin Takviyesi Fazla Gelirse Ne Olur?
  • SIK SORULAN SORULAR

    Vitamin Takviyesi Almalı Mıyım?

    Sağlıklı yaşam ve iyi bir beslenme alışkanlığı kazanmanın yanı sıra takviye vitaminler almanın sağlık için gerekli olup olmadığını herkes merak ediyor.

    Genel sağlık durumu iyi ya da çeşitli hastalıkları olan, sağlıklı beslenen ya da beslenmeyen birinin takviye vitamin almasının gerekliliğine mutlaka doktorlar karar vermelidir.

    Birey sağlıklı beslenmiş olsa bile vitamin eksikliği yaşayabilir. Bu durumda da vitamin takviyesi alınması bağışıklık sistemini güçlü tutmak, genel vücut dengesini korumak için çok önemlidir.

    Genel Sağlık Durumunu Korumak İçin Neler Yapılabilir? Antalya- Bodrum

      Dengeli Beslenin: Sağlıklı beslenmek için çeşitli, vitamin minarel, protein karbonhidrat dengesine özen gösterilmiş besinler tüketilmelidir. Sağlıklı beslenme sayesinde meyve, sebze, tam tahıl ürünleri, protein kaynakları ve sağlıklı yağlar içeren mönülerden oluşan gıdalarla vücut ihtiyaçlarının pek çoğunu alabilir. Buna rağmen çeşitli nedenlerle yaşanan vitamin eksiklikleri takviye vitamin haplarıyla, enjeksiyon takviyeleri ile glutatyon, serum, yüksek doz c vitamini takviyeleri ile giderilebilir. Bu tür takviyelerden birine ihtiyaç duyduğunuzda Antalya ve Bodrum’da sunduğumuz sağlık hizmetimiz ile ister evinizde ister iş yerinizde size destek olmaktan mutluluk duyarız.

      Kişisel İhtiyaçları Farklılıkları Göz Ardı Etmeyin: Her insanın vitamin ve mineral ihtiyaçları yaş, cinsiyet, yaşam tarzı, genetik, genel sağlık durumuna bağlı olarak farklılık gösterir. Kişisel ihtiyaçlar dikkate alınarak vitamin takviyesi alınmalıdır. Çocuklar için takviye vitamin ile yetişkinler için takviye vitaminler birbirinden farklıdır. İhtiyacınız olan vitaminleri belirlemek için doktorumuzun tavsiyesi ile laboratuvar hizmetimizden faydalanabilirsiniz.

      Diyete başlarken de özellikle vücuttaki demir eksikliği ve d vitamini eksikliği diyetin seyrini değiştirebilir. Diyetisyenlerimiz diyet planlaması yapmadan vitamin eksikliğinize bağlı olarak takviye vitamin önerisinde bulunabilir.

      Aşırı Takviyenin De Riskli Olabileceğini Bilin: Bazı vitaminlerin fazlası vücutta tutulmadan dışarı atılırken bazı vitaminlerin aşırı alınması vücuda zarar verebilir. Herhangi bir vitamin takviyesine başvurmadan önce kurumumuzdaki doktorumuzun tahlil sonuçlarınız doğrultusunda sizin için tavsiye edeceği takviye vitamin önerisini öğrenebilirsiniz.

    Vitamin Takviyesi Fazla Gelirse Ne Olur?

    Takviye vitaminlerin mutlaka doktor tavsiyesi sonrası alınması gerekir. Bilinçsizce alınan takviye vitamin hapları farklı organlara zarar verebilir. Örneğin: vücutta A vitamini fazla olduğunda karaciğer sorunları, C vitamini fazla olduğunda böbrek taşı ya da mide rahatsızlıkları, D vitamini fazla olduğunda bulantı, kusma, şiddetli baş ağrısı, kafa içi basınç artışı ve yine böbrek taşı sorunları yaşanabilir.

    SIK SORULAN SORULAR

    Yapılan tahlillerde vitamin eksikliği çıkması durumunda bireyin genel sağlık durumunu korumak için mutlaka takviye edici, bağışıklık sistemini destekleyici gıdalar alınmalıdır.

    Vücuttaki fazla vitaminlerin bir kısmı idrar yoluyla atılır. Fakat tahliller yapılmadan doktora danışılmadan alınan vitaminler; kalp, böbrek, mide gibi yumuşak dokularda kireçlenmeden böbrek taşlarına, karaciğer ve dalağın büyümesi gibi sorunlara ve cilt kuruluğuna neden olabiliyor. Bu nedenle gerek çocuklarda gerek yetişkinlerde vitamin takviyesi almaya karar verme işi bir doktor tarafından yapılmalıdır.

    Diğer adı kobalamin olan B12 vitaminini insan vücudunu 5 yıl süresince depolayabilir. Depolanan B12 vitaminin fazla vücutta oluşunun vücuda herhangi bir zararı yoktur.

    D vitaminin eksikliği pek çok soruna neden olabilir ancak vücuda aşırı doz D vitamini almak da çok zararlı olabilir. Vücutta fazla D vitamini olmasına bağlı olarak; mide bulantısı, kusma, iştahsızlık, kabızlık, kilo kaybı, bilinç bulanıklığı, kalp ritmi sorunları, böbrek taşları gibi rahatsızlıklar yaşanabilir. Bu nedenle d vitamini takviyesi bilinçsizce kullanılmamalı doktor tavsiyesi ile alınmalıdır.